Despre noi & contact

   Fiecărui călător îi stă bine cu drumul, așa că, haideți să pornim la drum, pe Valea Dâmboviţei, străbătând drumul printre cheile Săticului.

   Într-adevăr , dacă alegi să vizitezi Săticul, vei rămâne impresionat. Peisajele cu totul aparte te încântă, iar aerul curat și pădurea deasă îți dau senzația că te afli într-un colț de rai. Te convingi de asta imediat după ce ieși din Rucăr şi vii spre noi. Zona e aproape idilică, plină de neprevăzut: văile adânci, pâraie repezi, cascade, poienițele ascunse și traseele secrete prin munţii Piatra Craiului, toate acestea lângă pensiunea noastră.  

undefined

 Vedere panoramică Complexul Pomicom înconjurat de munţi cu păduri nesfârşite, la poalele masivului Piatra Craiului

 

View of Piatra Craiului mountains in Arges

   Complexul Pomicom este o oază de linişte şi prospeţime pentru că are un climat tonic, cu aer curat, fără praf şi alergeni, puternic ionizat, bogat în aerosoli ionizati si ozonizati, de jur imprejur padurile strajuiesc pensiunea noastra.

   Satul Satic este situat in Judetul Arges, la jumatatea drumului ce uneste orasul Pitesti cu Brasovul, la numai 12 km de Rucar,pe drumul national 73. Zona face parte din parcul national Piatra Craiului. Satul Satic este situat pe raul Dambovita - acces Campulung - Podul Dambovitei, cum intri in Podul Dambovitei prima sosea la dreapta. 

   Mai sus este Barajul Pecineagu aflat la o altitudine de 1117m, situat pe cursul râului Dâmbovița, într-o depresiune dintre munții Piatra Craiului și munții Iezer-Păpușa. Este un baraj de anrocamente de 107 m înălțime, fiind cel mai înalt din Europa,  locuri şi peisaje pe care puteţi să le vizitaţi, să le fotografiaţi.

  Mergând mai sus, veţi ajunge la Otic, la izvoarele Dâmboviţei, pe versantul nordic al Masivului Iezer-Păpuşa, loc de unde puteţi vedea frumuseţilor extraordinare ale crestelor Făgăraşului.

   În Satic se mai află şi Coliba Pastorală cu Adăpost Temporar ("Surla"), monumentul provine din zona etnografica Dambovita, este specific pastoritului pendulatoriu din zona submontana a fanetelor, unde are loc pregatirea in timpul verii a nutretului pt iernarea animalelor.

 

Contact: Mihai Pomîrlă - telefon: 0248 510 275 sau 0744 530 290
E-mail: dariusdarius2008@yahoo.com

Complexul Pomicom @ Facebook